Αλμυρίδα

H Αλμυρίδα είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στην βορειοδυτική ακτή της Κρήτης σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τα Χανιά. Είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να μείνουν κοντά στην πόλη των Χανίων και να εξερευνήσουν το νησί με αφετηρία αυτό το όμορφο χωριό. Η ομώνυμη παραλία, Αλμυρίδα, με τα ρηχά νερά της είναι ιδανική τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά όσο και για ζευγάρια και παρέες φίλων καθώς ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ όπως windsurfing. Η παραλία περιτριγυρίζεται από μαγαζιά, καφέ-μπαρ και ταβέρνες όπου μπορεί κάνεις να απολαύσει παραδοσιακή ελληνική και τοπική κουζίνα πλάι στα κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Επίσης, το χωριό βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο των Χανίων και 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σούδας.

 

Παραλίες στην Αλμυρίδα

Στην Αλμυρίδα υπάρχουν δυο καλά οργανωμένες παραλίες με άμμο οι οποίες έχουν βραβευτεί με την Γαλάζια Σημαία λόγω της καθαρότητας των νερών τους. Αυτό τις κάνει ιδανικές και ασφαλείς και οικογένειες με παιδιά. Γύρω από τις δυο αυτές παραλίες υπάρχουν beach bars και καφετέριες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του δίπλα στο κύμα.
Επιπλέον, οι παραλίες της Αλμυρίδας θεωρούνται ο παράδεισος του windsurfing αφού εκεί υπάρχουν ισχυροί άνεμοι που δημιουργούν μεγάλα κύματα, ιδανικά για τους λάτρεις του σπορ.
Τέλος, στην παραλία υπάρχουν ιστιοφόρα προς ενοικίαση, μια ιδανική λύση για την εξερεύνηση των θαλάσσιων σπηλιών της περιοχής.

 

Πώς να φτάσετε εδώ

Αν βρίσκεστε στα Χανιά και ο προορισμός σας είναι το όμορφο χωριό της Αλμυρίδας υπάρχουν δυο τρόποι να φτάσετε εκει:
Μπορείτε να πάρετε την Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνου, να στρίψετε στον δρόμο προς Καλύβες και να συνεχίσετε για ακόμα δύο χιλιόμετρα μέχρι την Αλμυρίδα ή να πάρετε το υπεραστικό λεωφορείο από Χανιά πρός Καλύβες και Αλμυρίδα. Οι επισκέπτες που έχουν φτάσει με αεροπλάνο στα Χανιά μπορούν να πάρουν ταξί από το αεροδρόμιο ή και να νοικιάσουν το δικό τους αμάξι και να οδηγήσουν μέχρι την Αλμυρίδα.

Περισσότερα: Για τις μετακινήσεις σας στην Αλμυρίδα, το χωριό μας έχει γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και πολλά ταξί.
www.ferriesingreece.com