Η Κρήτη - Διαμερίσματα Blazis House στα Χανιά, Αλμυρίδα

Η Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ηράκλειο και οι υπόλοιπες διάσημες πόλεις του είναι τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Το νησί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πλούσια μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων Θεών και τον Μινωικό πολιτισμό που το κάνουν έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για διακοπές στην Ελλάδα. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, καθώς και να ακούσουν και να χορέψουν με την τοπική μουσική και τις μαντινάδες.

 

Χανιά

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: την παλιά πόλη που βρίσκεται δίπλα στο παλιό λιμάνι και την νέα πόλη, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν και εργάζονται. Η απίστευτη ομορφιά και το ιστορικό ενδιαφέρον που προκαλούν τα αξιοθέατα των Χανίων, μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη και κάνουν τις διακοπές του μοναδικές και αξέχαστες. Τα Χανιά είναι επίσης γνωστά για το παραδοσιακό φαγητό τους και ειδικά τα πιάτα με φρέσκα ψάρια και τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, η πόλη προσφέρει ποικιλία για τη νυχτερινή σας διασκέδαση γιατί έχει πολλά bars, clubs και καφετέριες.  Μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα μέσα στην πόλη και να αγοράσετε αναμνηστικά από τα τοπικά μαγαζιά με δώρα, την αγορά και τις εκθέσεις τέχνης.

 

Αξιοθέατα

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά αξιοθέατα στα Χανιά.

Ο Φάρος των Χανίων: το σύμβολο των Χανίων βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού και εκπλήσσει τους ταξιδιώτες με την μοναδική τους ομορφιά και την αρχιτεκτονική του. Ο φάρος χτίστηκε το 1570 από τους Ενετούς και ανακατασκευάστηκε τελευταία φορά το 1830. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το εξωτερικό του φάρου, χωρίς να μπουν μέσα. Για τα ζευγάρια αποτελεί αξιοσημείωτο μέρος για περπάτημα, καθώς συνδυάζει ησυχία, ομορφιά και ρομαντισμό με μαγευτική θέα.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς: Εάν σας αρέσει η πεζοπορία, το διάσημο Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. If you love hiking, the famous Gorge of Samaria is the ideal place for you. Ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο το 1962 και προστατεύονται εκεί διάφορα είδη προς εξαφάνιση όπως το κρι-κρι. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, καθώς το μήκος του υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα, από τον Ομαλό μέχρι την Αγία Ρουμέλη. Το Φαράγγι είναι ανοιχτό από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη, από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Μπορείτε να οργανώσετε την εκδρομή σας στο Φαράγγι καθημερινά από την πόλη των Χανίων και τον Ομαλό.

Το Φρούριο του Φραγκοκάστελλου: Το φρούριο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στην Κρήτη. Χτίστηκε περίπου το 1370 και το σχήμα του γοητεύει και ωθεί τους επισκέπτες να περπατήσουν στο κάστρο και να το εξερευνήσουν. Ονομάστηκε Φραγκοκάστελλο από τους ντόπιους, αν και το φρούριο ολοκληρώθηκε από τους Τούρκους την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας: Η Μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος των Χανίων, πάνω σε έναν γκρεμό και είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Η παράδοση λέει πως η Μονή έχει πάρει το όνομα της από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μοναστήρι και πως οι άνθρωποι που έχουν καλή καρδιά τα βλέπουν χρυσά. Επίσης, υπάρχει μουσείο για τους επισκέπτες που έχει αναμνηστικά από την επανάσταση.